La preocupació per tenir un cabell sa i fort

La caiguda del cabell és un problema comú en multitud de dones, especialment a les estacions de tardor i primavera. No obstant això, cal prestar atenció per comprovar si es tracta d’alguna cosa normal o, per contra, pot ser el signe d’una afecció més greu. El cabell pateix un procés natural de renovació, per això és lògic trobar restes en el raspall, la roba o la dutxa. Llavors, quan t’has d’alarmar davant d’una caiguda capil·lar?

Causes de la caiguda capil·lar

És complicat identificar què provoca la caiguda del cabell. Hi ha diversos factors que poden ocasionar i que hem de tenir en compte, com ara l’estrès, causes hormonals, una mala alimentació, una malaltia, els efectes secundaris d’alguna medicació, embaràs i part, excés de l’ús d’aparells de calor com l’assecador o la planxa, fumar … Òbviament, com més d’aquests factors s’acumulin, més possibilitats tindràs de patir una caiguda capil·lar que superi el límit del que considerem normal.

Quan has de començar a preocupar-te per la caiguda capil·lar?

Com a mitjana, el normal és perdre entre 50 i 100 cabells al dia. Tenint en compte que tenim més de 100 000, la xifra ja no et alarma tant, oi? És essencial que tractis de controlar la quantitat que perds diàriament en el raspall, la dutxa o el coixí i, si creus que superes les xifres, et planteges visitar un dermatòleg.

Com prevenir la caiguda?

El nostre estil de vida accelerat ens impedeix prendre’ns el temps que deuríem per cuidar-nos, però hem de fer un esforç en benefici de la nostra salut. Pren-te les coses amb més calma i procura mantenir una actitud positiva; segur que ja has notat que l’estrès és el pitjor enemic del teu cabell.

Pel que fa a l’alimentació, és a les teves mans. Elabora una dieta rica en proteïnes, verdures i aliments amb vitamines del grup B. Preocupa’t que al teu cabell no li faltin els nutrients necessaris per veure fort i sa.

Quan has d’acudir al metge?

No creguis que es tracta d’un problema superficial. De vegades, la caiguda capil·lar pot ser un símptoma d’un problema més greu en la teva salut. No és qüestió de alarmar, però és convenient que et prenguis seriosament el control i possible tractament del teu cabell. La seva caiguda la pateixen un 60% de les dones, de manera que pots veure que és una cosa molt comú, tal com explicàvem anteriorment. No obstant això, és millor que t’asseguris que, en el teu cas, es tracta d’un nivell normal que pot millorar adoptant alguns hàbits saludables.

Tractaments per prevenir la caiguda del cabell

No oblidem que poden ser molt eficaços alguns tractaments a l’hora d’enfortir el cabell. En els nostres dies, hi ha multitud d’ells destinats a prevenir la seva caiguda, i no has de ignorar l’ajuda extra que pot oferir un complement alimentari o un tractament anti-caiguda complet amb fórmules vegetals i naturals per aconseguir que el teu cabell creixi fort i resistent a la caiguda.

A la Farmàcia Nova són experts en tractaments capil.lars. Vine i t’aconsellarem

A què esperes per frenar la caiguda del teu cabell?

www.phyto.es