La Echinacea és sobretot reconeguda per estimular el sistema immunològic, ajudar a evitar el refredat comú, i com a remei eficaç contra la grip. A diferència dels antibiòtics que estan dissenyats per eliminar tots els bacteris, l’equinacea ajuda al nostre propi sistema immune preparant-nos per lluitar contra els bacteris i virus, disminuint els símptomes i el temps de recuperació en la convalescència.

Investigacions publicades per la revista científica The Lancet, indiquen que el remei d’herbes fet a força de Echinacea disminueix les possibilitats de contraure influença en 85%. Els investigadors també asseguren que la planta ajuda a curar la grip amb més rapidesa, ja que els símptomes desaparen aproximadament 36 hores abans del que és normal que durin.

Tot i que la equinàcia s’utilitza generalment internament per al tractament de virus i bacteris, cada vegada s’està utilitzant més per al tractament d’infeccions i ferides externes.

Un estudi de la Universitat de Giessen, a Alemanya, revela que l’equinàcia inhibeix el virus de la grip A: «Encara que l’activitat antiviral i antibacteriana de l’equinàcia és molt coneguda, és la primera vegada que es demostra una eficàcia directa sobre el virus de la grip A «, Altres usos de la Echinacea són l’alleujament en afeccions de la pell com l’èczema i la psoriasi. Ajuda en la millora de bronquitis, candidiasi, herpes, entre d’altres infeccions.

Quan es pren per via oral, l’equinàcia generalment no causa efectes secundaris. No obstant això, algunes persones experimenten reaccions al·lèrgiques, incloent erupcions cutànies, augment de l’asma i anafilaxi (reacció al·lèrgica potencialment mortal).

Per evitar el risc de desenvolupar efectes secundaris i complicacions és aconsellable l’ús de l’equinàcia per un màxim de sis a vuit setmanes.

 

Les persones al·lèrgiques a les plantes relacionades amb la família de les margarides (ambrosia, crisantems, calèndules, i les margarides) són més propenses a experimentar reaccions al·lèrgiques a l’equinàcia, igual que les que tenen asma o atopia (tendència genètica a les reaccions al·lèrgiques).

 

Nàusees i problemes estomacals són alguns dels efectes secundaris més comuns en prendre Echinacea. Si sents marejos consulta el teu metge abans de prendre-la de nou.

https://www.echinacea.es/propiedades.html