La pràctica regular d’exercici físic redueix el risc d’osteoporosi.

L’arribada de la menopausa comporta uns canvis amb efectes negatius que poden ser mitigats mitjançant l’exercici físic. És el cas del risc d’incontinència urinària, depressió, síndrome metabòlica i trastorns cardiovasculars. A més, la pràctica esportiva pot ajudar a mitigar els símptomes vasomotors, com les sufocacions.

La Dra. Eva Ferrer, coordinadora de la Unitat de Medicina de l’Esport i responsable de l’Àrea Dona i Esport de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, destaca que durant la menopausa la dona perd el caràcter protector que li proporcionen les hormones enfront de trastorns cardiovasculars i ossis.

“Per aquest motiu és important realitzar activitat física en les etapes prèvies per fer provisió dels seus beneficis, ja que no és el mateix arribar al moment d’aquesta desprotecció fisiològica havent fet esport o no, tant en l’àmbit cardiovascular com ossi. A més, si durant la infància i l’adolescència hem treballat per tenir uns ossos forts, tindrem menys risc d’osteoporosi amb la desmineralització”.

Les noies i l’esport

Segons una enquesta del Consell Superior de l’Esport (CSD), el 70 % de les nenes i adolescents deixa la pràctica esportiva entre els 12 i els 16 anys, “un fet negatiu –subratlla la Dra. Ferrer–, perquè en termes de salut deixen d’estalviar per al futur”. L’enquesta del CSD assenyala que, a diferència dels nens, elles prefereixen dedicar el temps a activitats relacionals.

12 gener, 2018 per a Esport, General